FIVB
Primer svima: Tijana Bošković i Milena Rašić

Slike stradanja prirode i ugroženih životinjskih vrsta u strašnim, višemesečnim požarima u Australiji obišle su svet i – nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Sve je duža kolona ljudi velikog srca koji žele da pomognu, a lep primer solidarnosti daju sportisti.

Podsećamo, kad je uoči početka ATP Kupa posetio čuveni park koala u Brizbejnu, Novak Đoković je napomenuo da je neophodna veća svest o važnosti brige o ovim simpatičnim torbarima i ta njegova poruka je obišla svet.

U borbu za spas koala uključuju se mnoge slavne sportske zvezde, a među njima i najbolje srpske odbojkašice – Tijana Bošković i Milena Rašić.

Najbolja svetska korektorka se kratkim filmom obratila javnosti preko svog naloga na Instagramu.

“Duboko sam dirnuta stradanjem životinja i ponosna na moju saigračicu iz Ezačibašija, Amerikanku Karli Lojd, koja nas je pozvala da pomognemo”.

Tića je odmah stupila u akciju i obećala da će narednih mesec dana za svaki svoj smeč na utakmicama donirati po 10 dolara u poseban fond za pomoć koalama. Srpska reprezentativka je, pri tom, pozvala i ostale koleginice u pomoć.

A, čim je videla Tijaninu poruku, priključila se i Milena Rašić, koja je takođe snimila kratku video poruku na treningu turskog Vakifbanka.

“Hvala Tijani na pozivu i inspiraciji da zajedno učinimo nešto da pomognemo prirodi. U narednih mesec dana, svaki moj blok na mečevima doneće fondu za spas koala 30 dolara”, rekla je Milena Rašić.

One su olimpijske vicešampionke, svetske i evropske prvakinje. Ali pre svega devojke ogromnog srca!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here