Tanjug

Pevačica Tijana Bogićević sa pesmom “Krila od dima” pobednica je festivala “Beogradsko proleće” koji je održan u Mts dvorani.

Na svečanosti u beogradskoj dvorani umentički direktor festivala Branislav Klanšček je uručio nagradu Tijani Bogićević koja je osvojila prvo mesto na osnovu sms glasova publike, koja je festival pratila uživo na televiziji Prva.

Drugo mesto na osnovu glasova publike osvojio Adi Šoše sa pesmom “Pusto ostrvo”, dok je trećeplasirani Isak Šabanović sa “Svakoj sam ponešto dao”, saopštili su voditelji programa glumica Marija Bergam i njen kolega Frano Lasić.

Žiri “Beogradskog proleća” odlučio je da nagradu za najbolju interpretaciju dodeli Kristijanu Rahimovskom za “Suze nebeske”, a najbolja kompozicija je “Udostojni” Dušana Alagića, koju je izvela Milena Vučić.

Nagradu žirija za najbolji tekst je napisao Bora Đorđević za pesmu “Verica”, koju je frontmen Riblje čorbe izveo sa pevačem Ladom Leskovarom, dok je za aranžman nagrađen Mahir Sarihodžić za “Krila”, Ane Stanić.

O nagradama je odlučivao žiri u kome su bili vlasnica Naksi radija Maja Raković, muzičari Beti Đorđević i Srđan Marjanović, kao i pr Jugotona Natalija Cajić i novinar Aleksnadar FIlipović.

Specijalna nagrada Naksi radija pripala je pesmi “Krila” koju je izvela Ana Stanić, dok je Specijalnu nagrada Mts dvorane pripala Bori Đorđeviću kao “legendi rok muzike”.

Žiri Udruženja kompozitora, u kome su bili Rade Radivojević, Milan Đurđević i Žarko Dančuo, prepoznao je kao najkompleksniju kompoziciju festivala “Krila od dima” autorke Aleksandre Sare Milutinović.

U čast nedavno preminulog kompozitora Kornelija Bate Kovača (1942-2022) splet njegovih najpoznatijih pesama izveli su Bojana Stamenov i Dušan Svilar, koji su nastup simbolično završili sa “Aprilom u Beogradu”.

Izvođače je tokom nastupa pratio vrsni Beogradski festivalski orkestar na čelu sa dirigentom Ivanom Ilićem ilketom. Drugo “Beogradsko proleće”, koje oživljava od prošle godine tradiciju čuvenog jugoslovenskog festivala zabavne muzike, održano je u organizaciji Mts Dvorane i pod medijskim pokroviteljstvom TV Prva i Naksi radija.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here