Foto: Promo

Aplikacija BeReal već je neko vreme omiljena aplikacija generacije Z, a izgleda da su to itekako uvideli i kreatori TikToka, koji su odlučili da koncept BeReala besramno iskopiraju.

Naime, ovih dana TikTok je predstavio novu opciju, koju su nazvali TikTok Now, a koja je korisnicima u SAD-u već dostupna kroz aplikaciju, dok je u ostalim regijama dostupna kao zasebna aplikacija.

TikTok Now bi trebalo da funkcioniše na identičan način kao BeReal – u različito doba dana dolazi obaveštenje kojim se pozivaju sve osobe da snime ono što rade u tom trenutku koristeći prednju i kameru na poleđini u isto vreme.

Ali za razliku od BeReala, TikTok Now nudi opciju snimanja videa od 10 sekundi ili statičnu fotografiju.

Podsetimo, BeReal su osnovali francuski preduzetnici Kevin Pero i Aleksis Berejat, a aplikacija je osmišljena kao “nov i jedinstven način da otkrijete ko su zapravo vaši prijatelji u svakodnevnom životu”.

BeReal svojim korisnicima takođe u bilo koje doba dana šalje obaveštenje da imaju dva minuta da snime nefiltriranu fotografiju koristeći i prednju i poleđinsku kameru na svojim telefonima.

Iako fotografiju možete snimiti nakon tog vremena, drugi korisnici će biti obavešteni da je došlo do kašnjenja u stvaranju slike i da to možda nije iskren prikaz vašeg trenutnog života. Korisnici se podstiču da dodaju osobe koje poznaju, a ne da gomilaju pratioce koje ne poznaju. Sve slike nestaju nakon što aplikacija obavesti korisnika da objavi novu fotografiju.

Fotografije koje objavljujete su prema automatskim podešavanjima privatne i vidljive su samo odobrenim prijateljima, ali moguće je javno podeliti fotografije ako to želite. Korisnici mogu da gledaju tuđe fotografije samo ako su sami nešto objavili.

Isti koncept

Ovaj koncept je zapravo u potpunosti sada preuzeo TikTok Now.

U TikTok Now kreatori sami odlučuju ko može da pregleda njihov sadržaj. Takođe mogu i blokirati druge korisnike i odabrati one čiji će se komentari prikazati na njihovom nalogu.

Osobama mlađim od 16 godina profil će automatski biti privatan i sadržaj će moći da dele jedino s prijateljima.

Punoletni će, s druge strane, imati više mogućnosti deljenja pa će se njihov sadržaj prikazati i široj TikTok zajednici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here