Youtube/ABC News In-depth

TikTok je saopštio da planira da podigne tužbu zbog izvršnog naređenja američkog predsednika Donalda Trampa koja zabranjuje transakcije između popularne video aplikacije i njene kineske roditeljske kompanije BajtDens, prenela je agencija Rojters.

TikTok je u saopštenju naveo da je pokušao da razgovara sa administracijom predsednika Trampa tokom skoro godinu dana, ali da ovi pokušaji nisu urodili plodom.

– Kako bi osigurali poštovanje vladavine zakona i da se naša kompanija i korisnici tretiraju pošteno, nemamo drugog izbora nego da izvršnu naredbu pokušamo da osporimo putem pravnog sistema – izjavio je portparol TikToka.

Tramp je 14. avgusta izdao izvršno naređenje kojem je kompaniji BajtDens dato 90 dana da obustavi operisanje TikToka u Sjedinjenim Državama. BajtDens je ostvario progres u razgovorima sa potencijalnim kupcima, uključujući Majkrosoft i Orakl, dok su u proces nadmetanja mogli da se uključe i neki američki investitori ove kompanije.

Američki zvaničnici se plaše da bi informacije o korisnicima TikToka mogao da prosledi kineskoj vladi, a iz Bele kuće niko nije odmah bio dostupan za komentar povodom najnovijeg saopštenja iz ove kompanije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here