Treći teniser sveta Austrijanac Dominik Tim rekao je da ne razume kritike na račun prvog reketa sveta Novaka Đokovića jer nije prekršio niti jedan zakon.

Tim je, u intervjuu „Tirole Tagescajtung”, kazao da ne razume što toliko njih napada Novaka Đokovića zbog „Adrija tura”.

– On nije prekršio niti jedan zakon. To mora biti jasno rečeno – podvukao je on.

Tim je kazao da ne razume kritiku na učesnike tog turnira.

– Bio sam sada u Nici, video slike iz drugih gradova. I tamo nije bilo drugačije nego na turniru u Beogradu. A onda tako udarati po Đokoviću? To mi je prejeftino – naglasio je on.

Kazao je da mu se ne sviđa ni kako ljudi kritikuju nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva.

– Njega tretiraju kao da je osnovac, ali on je čovek od 23 godine. Jasno je da je napravio grešku, ali ne razumem zašto se svi mešaju – naglasio je Tim.

Govoreći o predstojećim međunarodnim turnirima kazao je da će morati da žrtvuje jedan od dva turnira – Rolan Goros i US Open.

– Mislim da je kul što se Rolan Garos održava. Ali problem jer što između US Open-a i Rolan Garos postoji razmak od samo dve nedelje, što čini gotovo nemogućim stići daleko u oba turnira. Ako budem dobro igrao US Open onda će biti jako teško na Rolan Garosu. U Njujorku rano ispasti bilo bi bolje za Pariz. Moram jedan od ta dva Grend Slema žrtvovati. Takva je situacija – objasnio je on.

Što se ATP turnira u Vašingtonu tiče, kazao je da je „ekstremno klimavo” oko tog takmičenja.

– U SAD ekspresno raste broj zaraženih, i sada je pozitivno testiran i teniser Fransis Tijafo. A i nesigurno je da li će US Open biti održan. U suprotnom to bi bio start u normalnost – dodao je on.

1 COMMENT

  1. Има и особа без посла које живе од социјале, не крше законе и не понашају се као будале.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here