Banka Poštanska štedionica a.d.
Ambasador Nebojša Rodić i predsednik IO Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić sa saradnicama

Banka Poštanska štedionica predstavila je u Ambasadi Srbije u Beču novu uslugu “Tizi”, koja omogućava našim ljudima koji žive u Austriji lak transfer novca u domovinu.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić podsetio je tom prilikom da je ta finansijska ustanova jedina državna banka na prostoru Srbije, koja je rasprostranjena po celoj zemlji, “od Čantavira i Subotice do Trgovišta, Vranja i Kosovske Mitrovice, od Sjenice i Tutina do Negotina i Kladova” i dodao:

– U Beču predstavljamo projekat “Tizi” koji će omogućiti našim ljudima u svetu, koji su vezani za Srbiju, da na lakši način pošalju novac svojima u Srbiju.

Posebno nam je zadovoljstvo da je Srbija u prethodnih nekoliko godina prepoznata kao perspektivna i jaka država, pa se i mi kao banka trudimo da je pratimo i s ponosom očekujemo da će tako biti i ubuduće – naglasio je Bojan Kekić.

Ambasador Nebojša Rodić i predsednik IO Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić kazao je da mu je posebno zadovoljstvo što je domaćin poslovodstvu Banke Poštanska štedionica, državne banke koja obeležava sto godina svog postojanja koji je za svako poštovanje u svakoj zemlji.

Podsetio je da je Banka Poštanska štedionica uvek prednjačila u uvođenju novih tehnologija i usluga, navodeći kao primer, da je 1969. kao prva uvela IBM kompjutere i tehnologiju u svojim štedionicama.

– Sada Banka Poštanska štedionica predstavlja novi proizvod namenjen našim građanima u Austriji koji imaju potrebu da brzo i jeftino pošalju novac svojim porodicama, prijateljima u domovini. To je ogromna prednost koju do sada nismo imali. “Tizi” pruža mogućnost da uz neuporedivo manju nadoknadu, uz poštovanje kursa NBS, oni kojima šaljete novac dobiju iznos adekvatan onom koji je uplaćen – objasnio je Rodić.

Ambasador je podsetio da u Austriji živi veliki broj naših građana, da se radi o ljudima koji pomažu Srbiju, sa velikim ponosom gledaju svaki dan na promene koje se događaju u našoj državi.

– To daje nadu da će se mnogi od njih vratiti u domovinu i to ne samo u trenutku kada odu u penziju, već i da tamo nastave svoj biznis – rekao je on.

Rodić je istakao da poslovanje koje nudi “Tizi” predstavlja budućnost, i da je zbog toga na ponos svih nas u Austriji, zbog čega možemo da idemo sa podignutom glavom jer imamo zemlju koja može svojim državljanima da ponudi modernu bankovnu komunikaciju sa domovinom.

Ambasador Nebojša Rodić izvršio je prvu transakciju novca preko usluge “Tizi”

– Želim da ovaj projekat ima na stotine hiljada korisnika. Ovim štedite svoj novac i vreme – poručio je Rodić.

Jelena Sekulović, direktor Sektora za platne kartice i digitalno bankarstvo Banke Poštanska štedionica objasnila je da usluga “Tizi” podrazumeva prenos novca iz inostranstva u Srbiju međunarodnim karticama.

– U ovom momentu omogućena je transakcija putem VISA i UnionPay kartica, a uskoro će to biti omogućeno i sa Masterkard karticama – rekla je ona.

Ambasador Rodić izvršio je prvu transakciju novca ka Srbiji preko usluge “Tizi”.

U kratkom vremenskom periodu njemu je na mobilni telefon iz Beograda stigla poruka da je novac već na računu primaoca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here