Printscreen
Tanja Bošković

Serija “Srećni ljudi” jedna je od najgledanijih domaćih serija, koja i nakon decenija repriziranja privlači pažnju publike. Serija oslikava društvo ranih devedesetih godina usled ekonomske krize i tranzicije društva, te prikazuje kako su se pojedini prilagodili nekim novim vrednostima.

U prvoj postavi glumaca, jednu od glavnih uloga – ulogu Lole Golubović dobila je Tanja Bošković, dok je njenu ćerku Đinu igrala Dubravka Mijatović. Međutim, one su igrale samo na početku, dok su ih potom zamenile Zlata Numanagić i Jugoslava Drašković.

Jedna od najpoznatijih serija Siniše Pavića snimana je u periodu inflacije, te su zbog malih honorara brojni glumci napustili seriju.

– Tanja Bošković je, kako se tada pisalo, napustila seriju, a razlog je bio mali honorar. Tanja Bošković se tada požalila svom partneru iz serije Desimiru Stanojeviću da dok ode do pijace, inflacija pojede ceo honorar. Dragan Jovanović napustio je seriju iz istog razloga, a na Draganov predlog je njegov lik Lune Šćekić otišao u zavičaj da se zaposli.

Pavić nije krio da im je odlazak Tanje Bošković teško pao, ali su uspeli da nađu adekvatnu zamenu.

– Kada mi je Tanja saopštila da odlazi, rekao sam joj: “Nema problema, to je tvoja odluka, hvala na ovome što si do sada uradila”. To je bio težak udarac za “Srećne ljude”, jer su nas napustili glumci koji su bili noseći stub. Zamislite da u “Boljem životu” odu Dragan Bjelogrlić i Marko Nikolić, koji je igrao Gigu – rekao je Siniša Pavić svojevremeno za “Informer”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here