”Tojota” rešava problem papučice za gas

0

Mala papučica, veliki problem…
 

Američka grupa "Tojota motor sejls" (Toyota Motor Sales) biće glavna u ovoj operaciji na američkom kontinentu.

 

"Inženjeri su razvili i ozbiljno testirali rešenje kako bi pojačali pedalu za gas tako što je eliminisano preterano trenje, zbog čega je u pojedinim slučajevima dolazilo do zaglavljivanja pedala", objašnjava kompanija.

 

Dilerima su već isporučeni delovi za poboljšanje sistema, a ”Tojotini” timovi radiće na popravci. Japanska kompanija tvrdi da su tako razvili efikasnije rešenje za otklanjanje problema prilikom proizvodnje vozila.

 

Izvinjenje "Tojote" zbog greške u proizvodnji

Predsednik američke filijale japanskog proizvođača automobila Tojote, Džejms Lenc, izvinio se danas zbog tehničkih problema na nekim od modela Tojotinih vozila, zbog čega je proizvođač morao da pribegne masovnom povlačenju miliona automobila, prvo u SAD a potom i u drugim delovima sveta.
Lenc je rekao da ni članovima porodice ni prijateljima ne bi dozvolio da voze neki od njegovih automobila a da nije siguran da su vozila potpuno bezbedna, preneo je Bi-Bi-Si.

"Tojota motors" saopštila je prošle sedmice da je povukla oko 4,5 miliona vozila prodatih u svetu od čega oko 2,3 miliona vozila iz SAD, 1,8 miliona iz Evrope, 270.000 iz Kanade i 75.000 iz Kine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here