N. Đurović

Policijska uprava u Novom Sadu saopštila je danas da je od 1. do 31. oktobra na tom području evidentirano dvostruko manje krivičnih dela protiv života i tela, u odnosu na isti period prošle godine, a smanjen je i broj krivičnih dela protiv imovine.

U ovom periodu, kako se navodi u saopštenju, otkriveno je dvostruko više krivičnih dela iz oblasti suzbijanja krijumčarenja i trgovine narkoticima i zaplenjeno je oko 48 kilograma različitih opojnih droga, dok je otkrivena i jedna improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane.

Zbog izvršenih krivičnih dela nadležnim tužilaštvima ukupno je prijavljeno 528 osoba, od kojih je većina, kako je precizirano, osumnjičena za neka od krivičnih dela opšteg kriminaliteta.

U oktobru je rasvetljeno razbojništvo, u menjačnici u Temerinu, počinjeno uz pretnju vatrenim oružjem i uhapšena su trojica osumnjičenih za ovo krivično delo.

Takođe, uhapšena su dvojica osumnjičenih za nelegalnu trgovinu narkoticima, kod kojih su policijski službenici pronašli čak 34 kg sirove i sasušene marihuane.

Na području Južnobačkog okruga smanjen je broj prekršaja javnog reda i mira, u odnosu na oktobar prošle godine.

Stanje u oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima karakteriše manji broj saobraćajnih nezgoda, kao i poginulih i povređenih u saobraćaju, u odnosu na isti period prošle godine.

U ovom periodu, u Južnobačkom okrugu, otkriveno je ukupno 11.911 saobraćajnih prekršaja, iz saobraćaja je isključeno 719 vozača, a sprovedene su i tri akcije pojačane kontrole saobraćaja.

Policijski službenici Policijske uprave u Novom Sadu, u tom periodu, realizovali su više projekata, sa ciljem da olakšaju komunikaciju određenih kategorija stanovništva sa pripadnicima policije, kao i da edukuju najmlađe o pravilima bezbednog ponašanja u stvarnom i digitalnom svetu.

U okviru projekta “Bezbedni u svetu tišine”, koji je realizovan u opštinama Novi Sad, Bečej, Vrbas i Bačka Palanka promovisan je broj telefona u Operativnom centru Policijske uprave, putem kojeg će osobe oštećenog sluha moći da šalju SMS poruke radi prijave bezbednosno interesantnih događaja.

Na području Policijske uprave u Novom Sadu, u oktobru su sprovedene planirane aktivnosti u sklopu projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo”, a na području svih policijskih stanica i ispostava realizovane su radionice sa temama “Prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju”, “Bezbednost dece u saobraćaju” i “Bezbednost dece u vanrednim situacijama”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here