Tanjug
Toma Fila

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) advokat Toma Fila izjavio je da će ta partija na predstojeće izbore izaći sama na listi.

– Izaći ćemo sami na izbornoj listi, ja sam uvek bio za to, ali koalicija će ostati ista kao ranije – kazao je on.

Fila je rekao da je danas u 12 sati glavni odbor SPS na kojem će se doneti odluke koje će se ticati predstojećih izbora i dodao da će Srpska napredna stranka (SNS) imati svoju listu.

– Ako bi se utopili u zajedničku listu možda bi provocirali neke glasače iz SNS koji ne žele da glasaju za nas ili suprotno, provocirali bi glasače SPS koji ne žele da glasaju za SNS – kazao je Fila.

On je dodao i da je on sa juga, a tamo, kako kaže, kad se devojka udaje mora da se zna koji je miraz i šta ona nosi sa sobom.

– Naših oko 11 odsto glasova je miraz koji mi nosimo – dodao je Fila.

Na konstataciju da se u medijimja pojavljuju informacije da je SPS i opoziciji dobar partner, Fila je kazao da „ovi koji nas prizivaju su antievropski orijentisani i da je sve počelo kada Ivica Dačić nije hteo da se slika pred zastavom Kosova“.

On je naglasio i da on nije za to da Srbija odustane od članstva Evropsku uniju (EU), ali kako je dodao, treba da iskoristimo sredstva iz predpristupnih fondova bez obzira što je reč o manjim parama.

– Ja sam za put Srbije ka EU, i da čak 99 odsto onoga što traži evropska zajednica od nas je dobro za srpski narod i za sve nas. Ali, mislim da kad ispunimo sve što traže od nas onda mi sami treba da odlučimo da li ćemo da uđemo ili ne u EU i da to treba da bude naša volja – naveo je Fila.

On je dodao i da SPS ostaje proevropska partija.

1 COMMENT

  1. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here