Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić izjavio je da mu odbrana trofeja u ABA Superkupu nije od prevelike važnosti.

– Superkup nije bitan, ali je dobro da se osvoji – kaže Tomić na danu za medije

Raspored turnira je takav da se od 26. septembra igraju tri utakmice u četiri dana, što šefa struke crveno-belih ne brine.

– I raspored u Atini je bio tri utakmice u četiri dana, namerno sam tako napravio da bi se navikli na ritam i spremili što bolje za Superkup.

O stanju u timu i partijama u pripremnom periodu nije imao šta da zameri:

– Pripreme idu onako kako sam ja zacrtao na početku sezone. Radimo dobro. Na prijateljskim utakmicama smo videli na čemu treba da radimo. Nemamo problema sa povredama osim lakše povrede Branka Lazića. Za sada sve ide po planu – navodi Tomić i tvrdi da će se zbog velikog broja utakmica na više frontova ići korak po korak u sezoni koja sledi.

– Sklopili smo dobar tim i dobru hemiju kao i prošle godine. Da li je najbolji, vi bolje znate. Biće teško ove sezone, preko 85 utakmica u Evroligi, ABA i našoj ligi. Idemo utakmicu po utakmicu i videćemo dokle ćemo dogurati do kraja. Nemamo ciljeve, idemo utakmicu po utakmicu.

Utakmica četvrtfinala Superkupa ABA lige sa šampionom ABA 2 i debitantnom u višem rangu Sikst Primorskom je u četvrtak od 20h.

Izvor:
Vestionline, N. Plavšić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here