Zvezdin trener optimista uoči prve utakmice u polufinalu ABA lige s “crno-belima” (subota, 19 časova).

Drugi meč, kojem je formalno domaćin Partizan, igraće se sledeće subote, isto u 19 časova. “Majstorica”, ako nijedan tim ne obavi posao u dve utakmice, biće 6. aprila, u 20. U drugom polufinalu sastaju se Cedevita i Budućnost. Kreće se u nedelju u Zagrebu.

– Spremni smo za prvi korak, da krenemo pobedom. Ekipa je u usponu forme, to smo pokazali na poslednje tri utakmice i očekujem još bolju igru u ovom plej-ofu. Ako u ovom trenutku budemo razmišljali o neuspehu, bolje da ne dolazimo na utakmicu. Razmišljamo samo o pobedi.

Milan Tomić kaže da je tzv. prednost domaćeg terena vrlo važna.

– Cele sezone smo bili najbolji u ABA ligi i zasluženo smo osvojili prvo mesto koje nam donosi prednost domaćeg terena, što je veoma bitno. Igrali smo tri puta sa Partizanom, znamo šta i kako Partizan može, kao što oni znaju za nas.

Naveo je da je zadovoljan dosadašnjim delom sezone.

– Tražio sam da se svaki dan napreduje na treninzima i utakmicama, da igrači slušaju. Nemam zamerke za sad što se tiče zalaganja. Napredak je veliki od početka sezone, bio je pad u igri što je normalno. Sada smo u usponu forme i očekujem još kvalitetniju igru.

Tomić je dodao da je Zvezdi mesto u Evroligi, u koju vodi trijumf u regionalnom takmičenju.

– Ne razmišljam o neuspehu, ne razmišljam o tome da li će Zvezda sledeće sezone igrati Evroligu. Daćemo sve od sebe da to bude jer je Zvezdi mesto u Evroligi. Moj posao i te stvari me ne zanimaju. Došao sam da uspem. Cilj je da budemo prvi i igramo Evroligu.

Kapiten Branko Lazić rekao je da je siguran da će serija biti uzbudljiva.

– Specifično je to što će razmak između utakmica biti sedam dana. Veoma je bitno da pobedimo prvu utakmicu, ali biće vremena da se spremimo i za drugu. Moramo da budemo koncentrisani, sa velikom energijom, a motivacije neće nedostajati – rekao je Lazić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here