Trener Crvene zvezde čestitao je svima u klubu na osvojenoj petoj uzastopnoj titulu, ukupno 20. u istoriji kluba.

 

Crveno-beli su košem Bilija Berona u poslednjoj sekundi savladali Partizan i tako odbranili trofej. Posle duela je obelodanjeno da je američki bek produžio ugovor sa klubom sa Kalemegdana.

– Čestitam svima u klubu. Na počeku sezone cilj je bio da se osvoji ABA liga, a osvojili su i Superkup regionalnog takmičenja i domaće prvenstvo. Učinak je 100 odsto. Čestitam i Davidovcu, koji je igrao na kraju i na ‘petici’ – rekao je Tomić i potom se osvrnuo na uslove u dvorani.

– Svi mečevi su odigrani na 50 stepeni. To su nenormalni uslovi. Prvo moramo da ispoštujemo igrače, a danas je i krov prokišnjavao. Ali šta da radimo, tako je i moramo da igramo, nema nam druge.

Tomić je ponosan kako je njegova ekipa funkcionisala.

– Svi igrači su verovali u pobedu i nijednog trenutka nisu pali ni psihički ni fizički. Sve su utakmice bile teške, ali kad postoji ljubav prema timu i od domaćih i od stranih igrača na kraju dođe i uspeh.

Trener crveno-belih nije video sninak kod odlučujućeg koša Berona.

– Razmišljam kako sam razmišljao od prvog dana, da se ne bavim suđenjem, To nije moj posao. Snimak nisam video.

Tomić je tokom sezone bio osporavan, a na pitanje šta bi voleo da se dogodi, odnosno ne dogodi u pauzi, imao je spreman odgovor.

– Takvih pitanja je bilo mnogo i tokom sezone. Bilo ih je i pre početka polufinala ABA lige. Nismo još ni počeli, a pitate me šta ako izgubite polufinalnu seriju, šta će se desiti sa mnom… To sam bog zna. Idemo meč po meč, dan po dan, pa dokle doguramo – izjavio je Tomić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here