Tomin sin u Verkovoj fotelji

0

Napred-nazad: Radomir Nikolić
 

Od 87 odbornika, njih 48 je glasalo za odlazak stare vlasti koju će zameniti nova većina predvođena sinom predsednika Srbije, Radomirom Nikolićem. On je i predviđen da sedne u fotelju gradonačelnika Verka Stevanovića koji je izjavio da od Kragujevca, od nekadašnje "doline gladi" napravi grad budućnosti i pozicionira ga na treće mesto u Srbiji.

– Bio bih nesrećan da izgubio na izborima. Ovako, kada mi otimaju vlast, ja sam miran i slobodno šetam gradom – poručio je Stevanović naprednjacima.

Saša Milenić je preuzimanje vlasti okarakterisao kao "atak države na ustavno pravo građana i prekrajanje narodne volje bez izbora".

Sednicu Skupštine grada obeležio je i poetičan nastup samostalnog odbornika Vladana Vučićevića. On je na početku izrecitovao pesmu koju je sročio povodom dolazećeg gradonačelnika i načina na koji je pribavio potrebnu većinu.

– Nije baš da nije naš Rale premazan, u skupštinsku salu doterao je kazan…. – rekao je Vučićević aludirajući da je bilo kupovine glasova za Stevanovićevu smenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here