Posle niza odlazaka Nišlije sve ozbiljnije sastavljaju tim za sledeću sezonu.

Nakon “potpisa” superligaškog veziste Milana Makarića (OFK Bačka), kao i najavljenog dolaska crnogorskog ofanzivnog veziste Veljka Batrovića (FK Etar Bugarska), u Niš stiže i do sada najzvučnije ime.

Beogradski mediji su objavili da će ekipa Nenada Lalatovića uskoro postati jača za Nemanju Tomića (31), nekadašnjeg đaka i prvotimca Partizana, koji je u sezoni 2018/19 nastupao za Zemun.

Realizaciju tog transfera potvrdio je prvi čovek kluba, Ivica Tončev.

– Završili smo izuzetan posao i angažovali fudbalera kojeg bi poželeo svaki superligaš u našoj zemlji. Biće to veliko pojačanje za našu ekipu u narednoj sezoni. Obećali smo navijačima da ćemo posle odlaska nekolicine igrača, koji su bili među najboljima u Radničkom u prethodnoj sezoni, brzo reagovati i pronalaženjem odličnih fudbalera nadomestiti njihovo odsustvo. Smatram da smo dovođenjem Tomića, majstora fudbala, ispunili deo obećanja, jer nameravamo da osim njega na Čair dovedemo najmanje još četvoricu vrsnih i fudbalera sa internacionalnim iskustvom i da tako napravimo ono što smo planirali, još jači i uspešniji Radnički.

Tomić će potpisati dvogodišnji ugovor, zadužiti opremu i pridružiti se saigračima na pripremama, započetim na stadionu Železničara zbog kompletnog renoviranja terena na “Čairu”.

Glavnu fazu priprema Radnički će izvesti u Sloveniji (Terme Čatež), a u Srbiju će se vratiti 3. jula, nedelju dana pre prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Tomić će biti značajno pojačanje za Nišlije, nakon sezone u kojoj je igrao u dobroj formi i imao nekoliko zapaženih nastupa za Zemun. U Srbiju se vratio prošlog leta iz Trikale u Grčkoj, pre koje je četiri godine proveo u Turskoj – tri u Genčlerbirligiju, a jednu u Giresunu.

Nekadašnji mladi i povremeni “A” reprezentativac (pet nastupa) afirmaciju je stekao u Partizanu, u kojem je osvojio četiri titule, tri Kupa i 2009. bio izabran u idealan tim Superlige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here