Foto: MN Press
Toni Đerona

Rukometni savez Srbije je prekinuo saradnju sa španskim stručnjakom Tonijem Đeronom.

Kako prenose u saopštenju, došlo je do jednoglasne odluke oko sporazumnog raskida ugovora.

Reprezentacija Srbije je završila takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, bez ijedne pobede. Što je bilo “okidač” za smenu selektora.

“Posle obavljene prve analize od strane nadležnih Rukometnog saveza Srbije i prijateljskog sastanka sa španskim stručnjakom, doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu Ugovora”, stoji u saopštenju RSS-a.

Tim povodom, predsednica RSS, gospođa Milena Delić, izjavila je:

– Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije. Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno.

Reči zahvalnosti imao je i Antonio Đerona.

– Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate.

2 COMMENTS

  1. Tja! Mozes da smenis ceo sportski kolegijum ali se nista nece promeniti. Isto tako sa fudbalom ili kosarkom. Treneri dodju dobiju po pipi, ubrzo su zaboravljeni, a mi idemo dalje. Mozes sve da angazujes, da treniras ali mentalitet ne mozes da kupis! To je nama duboko u krvi i DNA.

    Setim se odmah pesme divnog Djordja Balasevica…Davno ti je vrag zaseo na prag, zemljo Srbijo! Bajke da na kraju ponajbolji ostaju više ne prolaze!

    • Prijatelju DNK nam je ubijen u silnim ratovima,patnjama i muci,dobro smo još i živi!A za sport uvek ima nade!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here