EPA/Matt Turner
Novak Đoković

Toni Nadal, teniski stručnjak i stric Rafaela Nadala, izneo je zanimljivo zapažanje o tome zašto postoji averzija određenog broja ljubitelja tenisa prema Novaku Đokoviću, iako je Srbin jedan od najboljih u istoriji ove igre.

Nole je u Melburnu u nedelju osvojio grend slem titulu broj 22 i po broju najvećih trofeja se izjednačio sa Rafaelom Nadalom. Međutim, sadašnji trener Feliksa Ože-Alijasima kaže da se Novak zadesio u pogrešno vreme u svetu tenisa.

– Problem je što se Novak pojavio u vreme kada je već bilo uspostavljeno rivalstvo između Federera i Nadala. I ljudi su voleli njihove duele. On je bio novi klinac na ulici, koji je na neki način kvario zabavu. Takođe i njegovo ponašanje na terenu zna da bude problematično. To su razlozi zbog čega nikada neće biti voljen kao Rodžer ili Rafa – istakao je Nadal.

Toni se osvrnuo i na nedavnu Novakovu izjavu da “kada su drugi igrači povređeni oni su žrtve, a kada sam ja u pitanju onda je foliranje”.

– Ne treba neka posebna pamet pa da se zaključi da se to”‘drugi” odnosi na Rafaela, jer je on bio jedini povređeni igrač među kandidatima za titulu na Australijan openu – rekao je Toni.

Što se tiče teniskih kvaliteta, Toni Nadal nema dilemu – Đoković je najbolji na svetu.

– Njegov tenis je bez sumnje najkompletniji na terenu i Novak sa zadivljavajućom mirnoćom odgovara na maksimalnu napetost. Očigledno je da je “gladan” uspeha i da ima ambiciju da nastavi da igra još ubedljivije – rekao je teniski stručnjak.

Toni Nadal je na kraju istakao da ipak ceni sva Novakova dostignuća.

– Osim toga što je veliki šampion, Novak i ja smo uvek imali dobar odnos. Postoje oni koji vole Rafu, oni koji vole Rodžera, ali i oni koji vole Đokovića. Činjenica je da retko ko mrzi Federera, da malo njih ne voli Rafu i da Đoković ima više “hejtera” nego ova dvojica. Ali ne znam zašto je to tako – zaključio je Rafin stric.

10 COMMENTS

  1. nismo na terenu da se volimo već da igramo a uvek bolji pobedi, a to da li me voli ili ne voli neko nije ni važno

  2. A zasto se stalno na zapadu ponavlja ta retorika da Nole mnogo zeli da bude voljen? Kada je on to ikada izgovorio? Kada je Nole bio necovek na terenu? Zasto zapadne medije konstantno naglasavaju i isticu da je on manje voljen od Rafe i Federera?
    Zapadna ruja dovoljno slusa i veruje u politicke lazi zapadnih medija. Sport nebi trebao da bude ukljucen u arsenal tih lazi.

  3. Mi znamo. Zato što je Srbin i sloven. I zato što igra igru,koji su oni izmislili,a njih nema ni bizu u finalu.

  4. Можда Ђоковића не воле ривали јер их побеђује. Али, ко је више имао присталица у Мелбурну од Ђоковића? И на трибинама и поред стадиона. Нико. А случају Новака умешала се и политика, која послелдњих година није наклоњена Србији (деведесете године, Космет, бомбардовање). Западни свет нас не воли (нисмо увели санкције Русији, не дамо КиМ, нисмо члница ЕУ …). Новак је мало пчрзница, али треба му опростити, Србин је то, бре. Зато је не тениском терену неприкословен. А заборавили смо да је велики хуманитарац.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here