Torturom do blistavog tena

0

 I ona voli iglice: Andželina Džoli
 

Iglicama obložen valjak, koji, navodno, voli i Andželina Džoli, deluje na principu ubadanja iglicama. Krvarenje koje nastaje, objasnio je pronalazač, trebalo bi da stimuliše prirodni proces zacelivanja.

 

Dermaroller zapravo koristi princip koji stoji i iza pilinga lica i tretmana laserom, ali za razliku od njih ovde gornji sloj kože ostaje neoštećen. Sam tretman traje 20 minuta i ostavlja 250 sićušnih punkcija na kvadratnom centimetru kože. Zbog toga se u jednom tretmanu ne sme obraditi površina veća od trbuha.

Barbarska metoda ulepšavanja navodno se temelji na naučnim spoznajama jer se stvaranjem ranica potiče stvaranje novog kolagena i elastina koji pomlađuju kožu što poboljšavaju hidrataciju i smanjuju pojavu bora i ožiljaka.

 

Njegov pronalazač dr. Majkl Prager revolucionirao je proceduru tako da se sad može koristiti i za telo – za korekciju strija i obešene kože nakon porođaja ili naglog mršavljenja koristi iglice od 3 mm.

 

Pre obrade doktor nanese lokalni anestetik, ali sam tretman je ipak vrlo bolan, a neki pacijenti se sećaju da su zadnjih 5 minuta vrištali od užasa.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here