Povratnik u Partizanove redove se prisetio u razgovoru za engleski “Atletik” svog boravka među “crvenim đavolima”.

Zoran Tošić (32) vratio se u Partizan pre dve godine, a iz Partizana je u zimskom prelaznom roku 2009. pristupio baš Mančester junajtedu, s kojim se “crno-beli” sastaju u Humskoj u trećem kolu Lige Evrope (četvrtak, 18.55 časova). Na Old Trafordu je shvatio da se tamo igra fudbal druge dimenzije.

– Već u prvim danima s glavnim timom Mančestera bilo mi je jasno da se radi o mnogo višem nivou igre. Osećao sam se kao da je to drugi sport. Bilo mi je vrlo teško da se naviknem. I na treningu je sve bilo vrhunski. Lopta je išla brzo kao metak, a niko ju je nije gubio, osim mene. To nije bio fudbal koji sam do tada znao.

Do kraja sezone 2008/09. Aleks Ferguson mu je ukazao priliku da uđe u igru u samo tri utakmice. U meču engleskog kupa s Totenhemom na Old Trafordu, recimo, zaigrao je umesto portugalskog asa Kristijana Ronalda.

U idućoj sezoni više je bio u drugom timu. Junajted je u zimu 2010. rešio da ga do kraja sezone pozajmi bundesligašu Kelnu, a zatim ga je prodao moskovskom CSKA, gde je potvrdio klasu.

– Mislio sam da mogu da igram u Junajtedu, ali ipak nisam bio na tom nivou. Gigs, Skols i ostali su bili posvećeni fudbalu 200 odsto i na treninzima. Živeli su za fudbal 24 časa. Pre treninga su vozili biciklu, a posle su odmah išli u teretanu. Naučio sam veliku lekciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here