Z. Matović
Prilika da se pokažu košarkaške veštine

Tradicionalni košarkaški Kup “Draže Mihailovića” održaće se ove godine od 22. do 24. decembra u Brizbejnu. Na 27. po redu takmičenju srpskih košarkaških klubova i amaterskih timova iz cele Australije, učešće je najavilo više od trideset ekipa, koje će se nadmetati u više uzrasnih kategorija.

Pored seniorskih ekipa, čiji se dueli očekuju s najvećim nestrpljenjem i koje će bez sumnje pružiti kvalitetnu košarku, sa radošću se iščekuju i nastupi juniora kojih će u Kvinslendu ove godine biti u većem broju nego ikada do sada. Turniri će se igrati u kategorijama od 12 godina starosti, pa sve do seniorskih. Treba istaći da će se takmičiti i stari majstori basketa u konkurenciji veterana.

Sa više od 250 učesnika, ovogodišnji DMC obećava više nego zanimljiva takmičenja. Pored borbe za prestiž u našem najtrofejnijem sportu na Petom kontinentu, akcenat će kao i uvek biti na sportskom druženju i sakupljanju sredstava za najugroženije porodice u otadžbini.
Tim povodom, organizatori turnira u Brizbejnu, Košarkaški klub Beli orlovi, uspostavili su saradnju sa humanitarnom organizacijom “Srbi za Srbe”, koja će pomoć prikupljenu uoči i tokom turnira, distribuirati onima kojima je najpotrebnija.

Istovremeno, ovaj tradicionalni turnir će osvežiti sećanje srpske zajednice u Australiji na prvog gerilca u borbi protiv fašizma, besmrtnog đenerala Dražu Mihailovića.
Organizatori turnira pozivaju sve Srbe i ljubitelje košarke iz drugih etnički zajednica Australije, koji se u to vreme nađu u jugoistočnom Kvinslendu da posete takmičenje. Obezbeđeni su domaća srpska hrana i piće, kao i štand za prodaju promotivnih majica i dresova.

Za više informacija o Kupu “Draža Mihailović”, kao i o humanitarnoj akciji za pomoć ugroženim porodicama u Srbiji, možete posetite sledeće internet stranice:

www.facebook.com/BrisbaneWE
www.gofundme.com/f/DMC2019-SrbiZaSrbe
www.facebook.com/srbizasrbe

Program DMC 2019.

22. decembar
– Takmičenje po grupama od 9.00 ujutro
– DMC žurka sa početkom u 19.00 sati (“Bar Pacino” and Deejay Dee – 175 Eagle St, Brisbane City)
23. decembar
Slobodan dan
24. decembar
Polufinala i finala s početkom u 9.00 sati

Svi mečevi u okviru DMC 2019 igraće se na terenima Košarkaške asocijacije južnih disktrikta Brizbejna, na adresi: 56 Zahel St, Carina QLD 4152.

Dodela pehara u sali crkve Sveti Nikola

Okupljanje učesnika turnira i ljubitelja košarke zakazano je za subotu, 21. decembar. Te večeri sa početkom u 18 časova počeće ceremonija svečanog otvaranja, koja će se održati u sali crkve Sv. Nikola u brizbejnskom naselju Vakol. Na istom mestu 24. decembra uveče biće organizovana i dodela pehara i nagrada, kao i zvanična ceremonija zatvaranja Kupa “Draže Mihailovića” za 2019. godinu. Crkva Svetog Nikole nalazi se na adresi 48 Bandara St, Wacol QLD 4076.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here