Organizatori Dakar relija potvrdili su tragične vesti, francuski motociklista Pjer Šerpin (52) preminuo je od posledica udesa koji je imao tokom nedeljne sedme etape.

Nakon što je bio u nesvesnom stanju i u veštački indukovanoj komi u bolnici u Sakaki, on je prebačen u Džedu, a zatim je bilo planirano da ga transportuju u Francusku.

Ipak, nije dočekao povratak u zemlju na čelenje.

Tokom transfera u medicinskom avionu od Džede u Francusku, Pjer Šerpin je preminuo od povreda koje su izazvane padom tokom sedme staze. Vozač je pao na 178. kilometru oko 13 časova. Doktori su ga pronašli u nesvesti, prevezao ga je helikopter. Doktori u Sakaki su utvrdili da ima nekoliko povreda glave uz gubitak svesti. Hitno je opoerisan i bio je u indukovanoj komi i bio je stabilno nekoliko dana.

Prebačen je helikopterom iz Sake u Džedu, odakle je trebalo da bude prebačen u bolnicu u Lilu – piše u saopštenju Dakar relija.

Ovo je Šerpinu bilo šesto učešće na Dakar reliju, koji gotovo svake godine odnese ljudske živote među takmičarima.

Podsetimo, pre nekoliko dana takođe je jedan indijski motociklista doživeo nesreću i lekari su morali da ga stave u indukovanu komu usled povreda glave posle pada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here