EPA-EFE/JULIEN WARNAND
Policija i hitna pomoć na mestu tragedije

Devojčica (12) iz Kragujevca, koja je u nedelju uveče pala kroz prozor svog stana na četvrtom spratu, zbrinuta je u kragujevačkom Kliničkom centru i smeštena je na odeljenje intenzivne nege.

Maloletnica je pukom srećom preživela pad s velike visine i, kako saznajemo, nalazi se van životne opasnosti.

Kako je tačno došlo do ove nesreće, još se sa sigurnošću ne zna, a komšije povređene dvanaestogodišnjakinje kažu da postoje dve verzije o njenom padu. Kako kažu, čuli su priču da je u pitanju nesrećan slučaj, ali i priču da je ona skočila kroz prozor u trenutku kada su njeni roditelji gledali ocene u elektronskom dnevniku, navodno plašeći se da je ne grde.

Živi s porodicom

– Devojčica živi s porodicom. Mama i tata su najverovatnije bili kod kuće kada se nesreća desila – kaže izvor i dodaje da su sa povređenim detetom juče razgovor obavili psihijatri. – Međutim, ona nije želela da im kaže šta se tačno dogodilo. Ipak, u celoj priči najvažnije je da je dete živo i da će uspeti da se oporavi – kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Komšija devojčice kaže da su svi u zgradi u šoku.

– Ne znam šta se tačno dogodilo, ona je baš fino i slatko dete, a njena porodica je pristojna. Čuli smo da je verovatno kačila novogodišnje ukrase i da se nekako okliznula i sasvim slučajno ispala kroz prozor. Ne mogu da zamislim da je nešto drugo u pitanju, pa verujem da se radi o nesreći – kaže ovaj Kragujevčanin.

Kako saznajemo, maloletnica je pala na noge, i to na travnati deo u kom je posađeno cveće.

– Čuo se tup udarac, a njen otac je kao bez duše istrčao ispred zgrade i zgrabio ćerku u naručje. U tom času je došao i komšija, koji živi preko puta. Odmah su je stavili u automobil i odvezli u Klinički centar, gde je dobila potrebnu pomoć – priča komšija.

– Nakon toga smo videli njenu majku – kaže komšija i dodaje da se posle nesreće pronela priča da se sve ovo dogodilo zbog ocena.

Istraga u toku

Dr Predrag Sazdanović, direktor kragujevačkog Kliničkog centra, kaže da pacijentkinja ima ortopedske povrede, koje će biti sanirane, i da se nalazi u šok-sobi. – Zasad nema povreda unutrašnjih organa – objasnio je dr Sazdanović za Kurir. Istraga je u toku i nakon toga će biti utvrđeno kako je došlo do pada. – Oba roditelja su zaposlena, a ranije nije bilo sličnih problema u ovoj porodici, niti drugih prijava – dodao je naš sagovornik.

Deca u tom uzrastu burno reaguju

Nažalost, pokušaji samoubistva i samopovređivanje nisu redak slučaj kod osnovaca, priča za Kurir dr Ružica Jovanović, dečji psihijatar.

– Deca u tom uzrastu burno reaguju na probleme u školi i kod kuće. Nekad to rezultira samopovređivanjem, a nekad vršnjačkim nasiljem. Imamo mnogo takvih slučajeva – rekla je i objasnila da deca imaju brojne depresivne reakcije, a nekad nije nimalo lako utvrditi tačan uzrok.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime