FSCG
Matija Šarkić

Danas je u Budvi u ranim jutarnjim časovima preminuo golman crnogorske fudbalske reprezentacije Matija Šarkić. Imao je 26 godina, dres Crne Gore nosio je osam puta, a trenutno je bio igrač engleskog Milvola.

“Šarkić je osetio tegobe u stanu u Budvi, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali mu pomoći nažalost nije bilo”, prenosi RTCG.

“Policija je na licu mesta, ispituju se sve okolnosti, ali je najverovatnije u pitanju prirodna smrt”, piše RTCG.

Šarkić je rođen u Grimzbiju u Engleskoj 1997. godine i bio je visok 194 centimetra. Njegov otac je Bojan Šarkić, diplomata koji je tokom karijere bio ambasador Crne Gore u Velikoj Britaniji i Belgiji.

Šarkić je počeo da se bavi fudbalom u akademiji briselskog Anderlehta, a potom je od 2015. do 2017. godine bio član omladinskog pogona Aston Vile. Do 2020. godine je ostao u klubu iz Birmingema, a bio je na pozajmicama u Viganu, niželigašima Stratfordu i Havant i Voterluvilu, kao i škotskom Livingstonu.

Potom je potpisao ugovor sa Vulverhemtpon Vonderersima, a na pozajmicama je bio u Šruzberiju, Birmingem Sitiju i Stouku. Od 2023. godine je sa uspehom nosio dres Milvola.

Za reprezentaciju Crne Gore debitovao je 2019. godine.

Njegov brat blizanac Oliver Šarkić trenutno je igrač crnogorskog šampiona Dečića iz Tuzi.

Fudbalski savez Crne Gore oglasio se nakon smrti reprezentativca Matije Šarkića.

Iz saveza je saopšteno da je voljeni član „hrabrih sokola“ i večito nasmejani momak na utakmicama pokazao koliko je značio za ekipu. U saopštenju su istakli da će datum i vreme sahrane, kao i komemoracije, biti naknadno objavljeni.

„Golman reprezentacije Crne Gore Matija Šarkić preminuo je iznenada rano jutros u 26 godini života. Voljeni član ‘hrabrih sokola’, večito nasmejani momak, za našu A selekciju nastupio je na devet utakmica, u kojima je pokazao koliko znači za ovaj tim. Uz brata blizanca Olivera, prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Crne Gore.

Prerana smrt je to zaustavila i nanela veliki bol porodici Šarkić. Datum i vreme sahrane Matije Šarkića, kao i komemoracije, biće naknadno objavljeni. Fudbalski savez Crne Gore ovim putem izražava iskreno saučešće porodici Šarkić“, saopšteno je iz FSCG.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here