EPA-EFE/Chris Kleponis
Donald Tramp

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ponovio je da, ukoliko se vrati u Belu kuću, neće braniti članicu NATO koja ne ispunjava obaveze kada je reč o trošenju novca za odbranu, nekoliko dana što je podigao “uzbunu” u Evropi, kao i kritike u Beloj kući.

Govoreći na skupu u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini, gde će 24. februara ići na republikanske izbore za nominaciju na predsedničkim izborima u SAD, ponovio je svoju priču o navodnom razgovoru koju je imao sa liderom “jedne velike države”.

Ovog puta je, navodi AP, izostavio rečenicu koja je izazvala najviše gneva zapadne javnosti, u kojoj “ohrabruje Rusiju da radi šta god hoće”.

“Slušajte, ako neće da plate, nećemo da ih štitimo. Je l’ to okej?”, rekao je Tramp.

Takođe je promenio svoje komentare o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, koga je često hvalio kao “čvrstog” i ranije govorio da se prema njemu ponaša kao prema “zenici oka”.

Umesto toga, Tramp je citirao intervju koji je Putin dao u sredu ruskoj državnoj televiziji u kojem je rekao da bi više voleo Bajdena kao predsednika.

“Putin nije moj fan, vidite”, rekao je Tramp.

4 COMMENTS

  1. Tako je g tramp /Evropa sama NEK brine o sebi i svojoj odbrani sta ce joj NATO I SAD nek jaca svoju vojnu moc sama i brine o njoj

  2. Svaka drzava nek brine o sebi i svojoj sigurnosti bezbednosti i odbrani KAKO unutrasnjoj tako i vanjskoj

  3. Rusija nije pretnja nikom niti je koga napala niti ce napasti koga niti je pretnja miru u svetu branice se samo ako bude napadnuta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here