EPA/Jim Lo Scalzo
Donald Tramp

Američki savezni sudija Tanja Čuktan upozorila je bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da pre početka suđenja ne daje “zapaljive” izjave koje bi mogle da utiču na porotu.

Međutim, sudija Čuktan donela je odluku da Tramp može javno da podeli neke od neosetljivih dokaza koje tužilaštvo stavlja na uvid njegovom pravnom timu, prenosi Bi-Bi-Si.

Tramp je optužen da stoji iza zavere da se ponište rezultati predsedničkih izbora 2020. godine.

Jučerašnja odluka sudije Čuktan predstavlja udarac za specijalnog savetnika tužilaštva koji je izrazio zabrinutost da bi Tramp mogao otkriti tajne materijale i zastrašivati svedoke.

Na 90-minutnom saslušanju u Vašingtonu, sudija je rekla da se ovaj istorijski slučaj odvija normalno.

“On (Tramp) je optužen za krivično delo. Imaće ograničenja kao i svaki drugi optuženi. Činjenica da je optuženi angažovan u političkoj kampanji neće mu omogućiti ni veću, ni manju slobodu nego bilo kom optuženom u bilo kojem krivičnom predmetu”, rekla je ona.

Ono što Tramp sme i može javno da otkrije je predmet jedne od nekoliko pravnih bitaka koje se vode između pravnog tima bivšeg predsednika i saveznog tužilaštva.

2 COMMENTS

  1. Иначе , може проћи као кенеди …
    Америчка демократија
    Са пуно оружија и претњи
    Каубоји отимају и раде шта хоће и то називају демократијом,
    Син бајденов је пример те демократије.

  2. Zasto krivicni Sud nepokrene postupak protiv Jantera Bajdena zasto sud ne pokrene istragu prodiv Droge koja je pronacena u Beloj Kuci pa naravno nece jel je onaj nasmrkani Zelenski koristio lad je bio u posti Amerci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here