EPA/Bienvenido Velasco
Papa Franja

Sekretar Svete stolice za odnose sa državama i nadbiskup Pol Ričard Galager optužio je administraciju lidera SAD Donalda Trampa da želi da iskoristi papu Franju.

Po Galageru, Trampova administracija to radi organizovanjem simpozijuma o verskim slobodama tokom posete americkog državnog sekretara Majka Pompea Rimu.

Galager je odgovorio potvrdno na pitanje Anse da li organizacija simpozijuma o verskim slobodama u ambasadi SAD u Vatikanu predstavlja eksploataciju pape u završnoj fazi američke predsedničke kampanje.

– Da, upravo zato se papa neće sresti sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom – rekao je Galager.

Tokom svoje posete, Pompeo je razgovarao sa italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom, a sastaće se i sa ministrom spoljnih poslova Luiđijem di Majom i vatikanskim državnim sekretarom Pjetrom Parolinom, ali ne i sa papom Franjom.

Neimenovani izvori iz Vatikana su naveli da bi susret sa tako visokim zvaničnikom iz Trampove administracije bilo neprimeren, s obzirom na blizinu izbora.

1 COMMENT

  1. Управо супротно. Папа жели да искористи Америку за своје интересе. А то што је одбио да се састане са Помпеом нема везе са изборима већ говори о томе да Ватикан није заинтересован за слободу вероисповести и тражи изговор. За њих је католичка црква једина исправна док остале требају да се покају и поклоне папи.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here