Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je dodelu glavnog Oskara filmu južnokorejskog reditelja Bong Džun Hoa „Parazit“, rekavši da SAD imaju dovoljno problema sa Južnom Korejom u sferi trgovine, i da „nije normalno da joj dodele nagradu za najbolje filmsko ostvarenje godine”.

„Koliko su loše nagrade filmske akademije ove godine? I pobednik je film iz Južne Koreje. Šta se, dovraga, tamo događa? Imamo dovoljno problema sa Južnom Korejom u sferi trgovine, i onda im oni dodele nagradu za najbolje filmsko ostvarenje godine. Da li je to normalno? Ne znam.

Vratite nam ‘Prohujalo s vihorom’, molim vas… Mislio sam da je to nagrada za najbolji strani film, ali ne. Da li se to uopšte ranije događalo?“, rekao je američki predsednik, govoreći na mitingu u Koloradu, prenela je televizija „Foks njuz“.

​Filmsko ostvarenje „Parazit“, južnokorejskog reditelja Bong Džun Hoa, osvojilo je čak četiri Oskara, od kojih se najviše ističu oni za najbolji film i najboljeg reditelja. U Holivudu je ovo istorijski momenat, jer je „Parazit“ prvi film van engleskog govornog područja koji je osvojio Oskara, a dobio je i priznanja za najbolji međunarodni film i najbolji scenario.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here