EPA/Jim Lo Scalzo
Donald Tramp

Donald Tramp je svedočio na suđenju po optužbi za klevetu koju je podnela I. Džin Kerol, jer ju je nazvao lažovom kada je 2019. godine iznela da ju je silovao.

Na pitanje da li je rekao da su njegove izjave povredile I. Džin Kerol, Tramp je rekao: “Ne, samo sam želeo da branim sebe, svoju porodicu i, iskreno, predsedništvo”.

Trampov advokat Alina Haba ispitivala je Trampa o njegovim komentarima iz 2019. godine, u odgovoru na optužbe kolumnistkinje o seksualnom napadu, pitajući ga da li smatra da su te optužbe lažne, javlja “CNN”.

– Da, smatram. Rekla je nešto što sam smatrao lažnom optužbom, potpuno lažnom –  naglasio je bivši predsednik.

Predsedavajući sudija Luis Keplan prekinuo je Trampa i zatražio da se zanemari sve što je bivši predsednik rekao nakon “da, smatram”.

Kerol, koja zahteva više od 10 miliona dolara odštete, bila je u sudnici tokom Trampovog svedočenja.

Ona tvrdi da je Tramp uništio njenu reputaciju nakon što ga je prvi put javno optužila da ju je seksualno zlostavljao u proleće 1996. godine u svlačionici luksuzne robne kuće na Menhetnu, prenosi AP.

Okružni sudija Keplan dao je instrukcije porotnicima da moraju da prihvate nalaze druge njujorške porote koja je prethodno dodelila Kerol 5 miliona dolara nakon što je zaključila da je Tramp seksualno zlostavljao Kerol u prodavnici Bergdorf Goodman i oklevetao je u svojim izjavama iz oktobra 2022.

Suđenje za klevetu započeto je prethodne nedelje, a Tramp je tada izjavio da “nikada nije upoznao tu ženu”, dok je Keplan podsetio da mu nije dozvoljeno da tokom svedočenja daje izjave koje su kontradiktorne prethodnoj presudi po kojoj je zaključeno da je Donald Tramp silovao I. Džin Kerol.

Uprkos optužbama, Tramp je odneo ubedljive pobede na primarnim izborima u saveznim državama Ajova i Nju Hemšir, čime je verovatno osigurao republikansku predsedničku nominaciju.

2 COMMENTS

  1. GTramp je porodican covek njegove saputnica je boginja lepote mlada lepa poslovna tako su mu bile i 2 prethodne decu ima poslovnu porodicni ljudi bez skandala g tramp je poslovan radan covek bogat takve gadosti koje mu stavljate na teret su samo da ga blatite jer mu je mesto u beloj kuci bilo i bice /ovo istorija SAD NEPAMTI /

  2. Neznate kako da g Trampa sprecite u izborima za presednika SAD pa pokusavate sudskim sporovima koje vodite protiv njega to je vas motiv i razlog G TRAMP MESTO VAM JE U BELOJ KUCI SAMO NAPRED NEDAJTE SE

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here