Tanjug/AP
Donald Tramp

Nekadašnji američki predsednik i kandidat republikanaca za tu funkciju Donald Tramp izjavio je za Foks njuz da je ruski predsednik Vladimir Putin “verovatno umešan” u smrt opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je prošlog meseca umro u zatvoru u arktičkom krugu, piše danas Politiko.

– Ne znam, ali možda, mislim moguće, mogao bih da kažem verovatno, ne znam – rekao je američki republikanski predsednički kandidat u intervjuu za Foks njuz, na pitanje da li Putin snosi odgovornost za smrt Navaljnog.

– On je mlad čovek, tako da bi statistički bio živ još dugo. Tako da se dogodilo nešto što je bilo neobično – dodao je Tramp.

Navaljni, vodeća ličnost ruske opozicije, umro je 16. februara u kaznenoj koloniji, a EU i SAD direktno su okrivile Rusiju za smrt Navaljnog, podseća evropsko izdanje portala.

Tramp je više puta obećavao da će prekinuti pomoć Ukrajini i primorati Kijev da sedne za pregovarački sto sa Rusijom, a tokom intervjua za Foks njuz je rekao da se nada da neće morati da bira da li će slati oružje Kijevu ili dopustiti da „Putin proguta Ukrajinu“.

Nadam se da do toga neće doći, rekao je Tramp koji tvrdi da se rat nikada ne bi dogodio da je on ostao predsednik SAD.

4 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. pa to je stvarno bapski. izvrsena obdukcija. koji motiv imao da ga ubije. on je vec bio osudjen na 28g teske robije u sibiru.

  3. Putin te tuzi, Putko te sudi, – klasicni diktator. Cinican, odvratan, ide preko leseva …. jo mu je treci svetski ostao…i ko god ovo zlo iz Kremlja hvali, bio to dnevni list, casopis ili pojedinac – taj je protiv svega sto je pozitivno, ljudsko i posteno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here