pixabay.com
Ilustracija

SAD poseduju super-hiperzvučnu raketu koja je mnogo brža od one, čije informacije je, navodno, Rusija ukrala od Obamine administracije, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.

– Neka beznačajna osoba kaže: Čini mi se da on otkriva tajne informacije. Ne. Sve što sam uradio je da sam govorio svetu da imamo najmoćnije oružje, ali nisam čak govorio ni kakvo je to oružje. Nadam se da nikad nećemo morati da ga upotrebimo. Mi posedujemo super-hipersoničnu raketu koja je pet puta brža od obične rakete. Rusija je ukrala ove informacije od Obamine administracije i napravila svoju – rekao je Tramp, govoreći na predizbornom skupu.

Međutim, sada su SAD, tvrdi američki lider, napravile još bržu raketu.

– Mi sada imamo najveće oružje koje je ikad čovek napravio. Mi smo unapredili vojsku, podigli je na nivo na koji niko nije ni mislio zamisliti. Ja sam govorio da smo napravili najmoćnije oružje koje je poznato čovečanstvu. To je istina – naglasio je on.

Pri tome, prema rečima predsednika, to oružje je toliko napredno da će Rusija i Kina „zavideti“ SAD.

– Oni ne znaju šta mi imamo, ali znaju da je to nešto o čemu niko nikad nije čuo – zaključio je Tramp.

Američki predsednik Donald Tramp ranije je izjavio da SAD prave super-raketu koja će biti bolja po karakteristikama i od ruske i od kineske, preneo je „Vašington tajms“. Iako nije izneo nikakve dodatne karakteristike te rakete, Tramp je rekao samo jedno, a to je da će ona biti 17 puta brža od svih sredstava kojima raspolažu i Rusija i Kina.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here