EPA-EFE
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp uložio je danas žalbu na odluku sudije da ne odbaci tužbu njujorške državne tužiteljke Letiše Džejms za prevaru protiv njega i njegovog porodičnog preduzeća, dva dana pošto je započet proces.

Džejms je u građanskoj parnici optužila Trampa, njegove odrasle sinove Donalda Mlađeg i Erika, celokupnu organizaciju i druge da su veštački uvećali vrednost imovine i neto vrednost do 2,2 milijarde dolara, prenosi Glas Amerike.

Sudija Artur Engoron je 26. septembra pronašao “ubedljive dokaze” da je Tramp “naduvao” vlastito bogatstvo precenjivanjem imanja Mar-a-Lago, penthausa u kuli “Tramp” i raznih poslovnih zgrada i terena za golf.

Engoron je takođe naredio ukidanje sertifikata koji su dozvoljavali nekim Trampovim preduzećima da rade u Njujorku.

Žalba se odnosi na sve Engoronove glavne nalaze, a Tramp ga je nazvao “poremećenim” i poručio da on treba da bude isključen iz procesa.

Dodao je da je tužiteljka Džejms slučaj zasnovala na “lažnim ciframa”, u okviru “lova na veštice” koji, kako tvrdi, demokrate vode protiv njega.

2 COMMENTS

  1. a sta cemo sa predsuzecima prenaduvanim na berzi zbog cega ce da se srusi? svako ima pravo da ceni i preceni svoju imovinu a kolika vrednost odredjuje kupac i trziste. taj sudija je stvarno poremecen

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here