Tanjug/AP
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp uložio je žalbu na sudsku presudu da plati odštetu od 83,3 miliona dolara povodom slučaja u kojem ga je novinarka E. Džin Kerol tužila za klevetu nakon što je on nju optužio da je lagala nakon što ga je optužila za siliovanje sredinom 1990-tih.

Tramp je žalbu uložio Drugom okružnom apelacionom sudu SAD na Menhetnu povodom presude suda na Menhetnu 26. januara, navodeći da ne treba da plati nikakvu odštetu ili da ona treba da bude značajno smanjena, preneo je Rojters.

Sud je presudio da je Tramp oklevetao Kerol, bivšu kolumnistkinju magazina ”El” juna 2019. godine na taj način što je negirao da ju je silovao sredinom 1990-ih u garderobi robne kuće Bergdorf Goodman na Menhetnu.

Sud je naložio da Tramp plati Kerol 18,3 miliona dolara odštete, uključujući 7,3 miliona dolara za emocionalni bol i 11 miliona dolara za štetu koju je naneo njenoj reputaciji.

Sud je takođe odredio da Tramp plati 65 miliona dolara kaznene odštete.

Američki okružni sudija Luis Kaplan tek treba da donese odluku o Trampovim zahtevima da dobije novo suđenje u slučaju tužbe Kerol i da se značajno smanji odšteta.

Kaplan je u četvrtak odbio Trampov pokušaj da odloži sprovođenje presude, dodaje Rojters.

Druga porota je prošlog maja naložila Trampu da plati Kerol pet miliona dolara, utvrdivši da je on klevetao i seksualno zlostavljao Kerol.

Tramp je uložio žalbu na tu odluku.

Tramp (77) je tvrdio da nikada nije čuo za Kerol i da je ona izmislila priču kako bi povećala prodaju svojih memoara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here