pixabay.com
Foto: Ilustracija

Francuska uprava za civilno vazduhoplovstvo DGAC zatražila je danas od avio-kompanija da otkažu 20 odsto letova na pariskom aerodromu Šarl de Gol u četvrtak i petak.

U saopštenju DGAC navodi se da bi do 30 odsto letova na manjim aerodromima u Francuskoj, uključujući Orli u Parizu i one u Lionu i Tuluzu, takođe moglo biti smanjeno, navodi se u saopštenju, prenosi Blumberg.

Očekuje se da će avio-kompanije dodatno smanjiti letove ove nedelje, pošto su nastavljeni sindikalni protesti širom Francuske zbog najavljene penzione reforme.

Većina vozova u Francuskoj je zaustavljena, rafinerije nafte su blokirane, a proizvodnja električne energije smanjena, nakon što su sindikati organizovali štrajkove širom zemlje protiv namere predsednika Emanuela Makrona da sprovede penzionu reformu, a bilo je i izveštaja o učenicima koji blokiraju škole, dok je BFM TV prikazala snimak radnika koji ostavljaju automobile pored puta u blizini Amijena u severnoj Francuskoj, dok drugi blokiraju pristup industrijskoj zoni.

Procenjuje se da je na jučerašnjim protestima, šestim u ovoj godini, bilo oko 1,28 miliona demonstranata, što je najviše do sada, prema vladinim podacima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here