Kanadski teniser crnogorskog porekla Miloš Raonić kaže da je Novak Đoković uglavnom pozitivno predstavljao igrače, ali da će mu posle Adria Tura biti potrebno neko vreme da povrati poverenje.

– Znam da je Novak bio jedan od onih koji je bio protiv ideje o US openu, rekao je da ne vidi kako Gren slem turnir može da se održi pod tim uslovima. Posle svega što se dogodilo njegovo mišljenje o tome više nema mnogo težine, ne stoji mnogo iza toga… Za druge stvari, mislim da je vodio igrače na pozitivan način, ali ako gledamo sada ovu situaciju s kojom se suočavamo, biće mu potrebno neko vreme da povrati poverenje – rekao je Raonić u intervjuu za kanadski TSN.

Finalista Vimbldona iz 2016. godine smatra da su nekorektni komentari oca Novaka Đokovića prema Grigoru Dimitrovu – Srđan je rekao da je bugarski teniser naštetio Srbiji, Hrvatskoj i porodici Đoković.

– To su potpuno nekorektni komentari. Bilo je i drugih stvari koje su mogle da uzrokuju, možda Novakov oldazak na košarkašku utakmicu na kojoj se sreo sa Jokićem koji je posle bio pozitivan. Mnogo je tu tračeva u ovom trenutku i mislim da je svrsishodnije u ovom trenutku fokusirati se na: ‘U redu, nije uspelo, šta možemo da uradimo bolje kako bismo vratili teniske turnire?.

Raonić kaže da je ozbiljno razmišljao kada je dobio poziv da učestvuje na Adria turu.

– Nikada nisam igrao pred svojom rodbinom u Crnoj Gori, pred bakom, tetkama i ujacima. Jesam razmišljao, ali uz US open, nisam se video kako putujem u Evropu i potom nazad, osećao sam da je to bespotrebni rizik. Takođe, razumeo sam da verovatno neće biti publike, a naročito se ne bih osećao komfornim sa promotivnim događajima koji su se održali – zaključuje 29-godišnjak.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here