Trener Zvezde zadovoljan polusezonom

0

"Pokazali smo po meni dopadljivu igru tokom jeseni. Mladi igrači su dokazali da vrede pogotovo što se danas u Evropi isključivo igra na rezultat. Lepa igra nije uvek u prvom planu", rekao je Petrović.

 

Trener Crvene zvezde, iako je imao sjanu igračku karijeru i već dugo radi kao stručnjak, priznao je da je ove godine zahvaljujući televizijskim prenosima iz najboljih svetskih liga mnogo naučio ove godine. Ta iskustva koja je video posredstvom televizije koristi i u radu i sastavljanju tima u svojoj ekipi.

 

"Video sam, recimo, u Italiji da često treneri napadače zamenjuju odbrambenim fudbalerom kada treba da odbrane rezultat. To sam nekoliko puta uradio i u našem prvenstvu, ali sam zbog toga dobio velike kritike", rekao je Petrović.

 

On je posebno apostrofirao da su nosioci igre u ovom prvenstvu bili Pavle Ninkov i Nikola Lazetić, koji u tandemu po desnoj strani su stvorili puno prostora i ostalim igračima da napreduju. Osim njih, Petrović je rekao da je centarhalf Đorđević igrao konstantno, a da su najviše napredovali u ovoj polusezoni Savio i Blažić. Jedino je zamerio mladom Nikoliću da je morao, s obzirom na svoj potencijal i školu koju je prošao u Crvenoj zvezdi, da pokaže više, dok neki fudbaleri, kao Obrić i mladi Lazović nisu dobili dovoljno prilike s obzirom na svoje neiskustvo i igru Crvene zvezde na rezultat.

 

"Crvena zvezda ima jednog sjajnog plejmejkera Kadua koji je izuzetan tehničar, ali zbog našeg načina igre nije imao mnogo prostora jer Crvena zvezda je na mnogim utakmicama igrala sa trojicom centarhalfova. Mi smo jedna od retkih ekipa koja ima tri rasna napadača i zato sam želeo da to često iskoristim na pojedinim utakmicama", priznao je Petrović.

 

Trener Crvene zvezde je za prolećni deo prvenstva predvideo da pojača svoju ekipu sa nekoliko igrača na sredini terena, a neophodni su mu i brzi bočni fudbaleri, kao i defanzivac koji zna da igra sa loptom.

 

"Pokazalo se na nekim utakmicama da nemamo dovoljno zamena, recimo za igrače na sredini terena. Angažovanjem tih deficitarnih mesta verovatno ćemo uspeti da napravimo bolju konkurenciju", rekao je Petrović.

 

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije priznao je da postoji mogućnost da u ovom prelaznom roku ekipu napuste Ninkov, Bogdanović i Perović, ali da o tome ipak odlučuje menadžment tima s obzirom na to u kakvoj se finansijskoj situaciji nalazi Crvena zvezda.

 

Zanimljivo je da je Petrović na pitanje koji igrač najbolje igra u ovoj polusezoni u našem prvenstvu rekao da je to plejmejker Partizana Moreira, za koga je naveo da mu se najviše sviđa, ali da ima još talentovanih naših mladih igrača pred kojima je lepa budućnost.

 

"Praktično, Super liga Srbije je omladinska liga Srbije u kojoj se mladi igrači teško snalaze, ali imaju i priliku da pokažu svoj talenat. Najbolji primer za to je naš centarfor Dejan Lekić koji je od treće lige preko Crvene zvezde za samo pola godine stigao do reprezentativne selekcije", rekao je Petrović.

 

Crvena zvezda će pripreme za drugi deo sezone početi 9. januara. Nakon kratkotrajnog rada u Beogradu Crvena zvezda će deo priprema provesti od 1. do 16. februara u turskoj Antaliji gde će odigrati i tri prijateljske utakmice. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here