Tanjug/AP

Tri sina lidera Hamasa Ismaila Hanije ubijena su u izraelskom vazdušnom napadu na Gazu, saopštila je palestinska islamistička grupa i Hanijeva porodica, javlja Rojters.

Tri sina – Hazem, Amir i Mohamed – ubijeni su nakon što je automobil kojim su se vozili bombardovan u kampu Al-Šati u Gazi, saopštio je Hamas.

U napadu je ubijeno i dvoje Hanijinih unuka, a treći je ranjen, navode mediji Hamasa.

– Naši zahtevi su jasni i konkretni i nećemo praviti ustupke u vezi sa njima. Neprijatelj će biti u zabludi ako misli da će gađanje mojih sinova, na vrhuncu pregovora i pre nego što pokret pošalje svoj odgovor, naterati Hamas da promeni svoj stav – rekao je Hanija za pan-arapsku televiziju Al Džazira.

– Krv mojih sinova nije draža od krvi našeg naroda – rekao je Hanija, koji živi u inostranstvu u zalivskoj arapskoj državi Katar, navodi Rojters.

Britanska agencija ističe da je Hanija bio tvrdi predstavnik Hamasove međunarodne diplomatije dok je rat sa Izraelom besneo u Pojasu Gaze, gde je njegova porodična kuća uništena u izraelskom vazdušnom napadu još u novembru.

Hamas je juče saopštio da proučava izraelski predlog o prekidu vatre, ali da je „nepopustljiv“ i da nije ispunio nijedan od palestinskih zahteva.

Rat u kojem je izraelska vazdušna i kopnena ofanziva opustošila Gazu ušao je u sedmi mesec, a Hamas želi okončanje izraelskih vojnih operacija i povlačenje iz enklave, kao i dozvolu da se raseljeni Palestinci vrate kući.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here