Srna

U četvrtak, 27. februara, u 11 sati u Pres centru Udruženja novinara Srbije, u organizaciji portala Sve o Srpskoj, Evroazijskog bezbednosnog foruma i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, biće održana tribina na temu “Republika Srpska u svetlu novih činjenica o građanskom ratu u BiH”.

Iz Predstavništva Republike Srpske navode da se u poslednjih nekoliko meseci iz zapadnih, inače Srbima tradicionalno nenaklonjenih izvora pojavilo više ne samo obaveštajnih podataka koji bacaju objektivnije svetlo na građanski rat u BiH.

“Zapadna javnost je uprkos tome ostala nezainteresovana da menja stereotip o srpskoj krivici za sve. Muslimansko Sarajevo je, sasvim razumljivo, prešlo preko činjenica koje demantuju da su Bošnjaci bili isključivo nedužne žrtve srpske agresije. Za našu nacionalnu javnost opet ti podaci sadržajno ne kazuju ništa novo, pa su, uz komentar, ‘sve smo mi to još onda znali i govorili’, izostale očekivane ekspertske analize i komentari. Međutim, nije isto kada o istom isto tvrde Srbi i Britanci”, stoji u pozivu za ovu tribinu.

Zašto je britanska vlada ove podatke objavila tek sada i baš sada, i šta to znači za odbranu Republike Srpske od genocidne stigme, pokušaće da odgovore Milorad Kojić, Mitar Kovač, Slobodan Reljić, Aleksandar Pavić, Predrag Ćeranić i Branko Lukić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here