Vesti
Aleksandar Veselinović sa saigračima nakon pobedonosnog gola

Proteklog vikenda, sve oči i ligi Južnih Distrikta bile su uprte na trostruki “okršaj“ naših Orlova iz Sidneja (FC Eagles Sydney) i hrvatske ekipe Sidnej juniorsa.

Prvi meč na Hartli ovalu u Lejnsevejlu bio je u okviru lige O35, gde se takmiče igrači preko 35 godina starosti. Tim Orlova je pre dve godine bio vicešampion veteranske lige, kada je ispustio titulu u Grand finalu nakon penal lutrije.

Ekipa sastavljena mahom od istih fudbalera, kao i od pre dve godine, tekuću sezonu je započela neuverljivo sa tek dve pobede u prošla dva kola.

Iz tog razloga, meč sa liderom lige Juniorsima imao je veliku težinu, jer svaki bod je neophodan da osiguraju jednu od prve četiri pozicije koja bi im obezbedila “plej-of“ na kraju sezone.

Nakon het-trika i majica je poletela: Dražen Kužet na terenu

Od samog početka Orlovi su “raširili krila“. Brze akcije, te izgledne gol šanse za Jocu Zrinjanina te Luku Ardalića stavile su pečat na tok meča u prvom delu igre.

Nakon dvadesetak minuta dominacija Orlova pretočena je u vođstvo.

Prelepa akcija po levom krilu koju je predvodio Saša Drča, preko Roman Sanžara, završena je “poentiranjem“ glavom Dražena Kužeta u 22. minuti.

Ubrzo zatim nakon greške Juniorsa i ostavljene lopte, Roman Sanžar se opet našao u ulozi asistenta, a Kužet je povećao na 2:0.

Gužva pred golom Vlade Vekića

Umesto trećeg i četvrtog gola za naš tim iz nekoliko izglednih prilika, kako to obično biva, usledila je kazna. Pet minuta pre odmora jedan oštar šut prošao je kroz nekolicinu igrač Orlova i završio u mreži iza golmana Vlade Vekića za 2:1.

Šok gol na kraju poluvremena nije poremetio igru našeg tima u nastavku. Orlovi su i dalje imali više od igre, ali zakazala je realizacija.

Praktično niotkuda, nakon jednog odbitka, Juniorsi su sredinom drugog dela igre izjednačili na 2:2. Da bi ubrzo usledio i potpun preokret i 2:3 za gostujuću ekipu.

Kada su svi već bili na izmaku snage, jednu presečenu loptu raspoloženi Dražen Kužet je spremio za 3:3. Drami ni tu nije bilo kraja jer bukvalno u poslednjim trenucima meča na scenu je stupio stari majstor Aleksandar Veselinović.

Iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara Veselinovićev projektil je najpre pogodio desnu stativu, a odbijena lopta je završila u mreži za 4:3 i najavu velikog slavlja u Lensvejlu.

Utakmica će ostati u dugom sećanju svim prisutnima, jer ovo je uistinu bila prava fudbalska poslastica u režiji tima veterana Orlova koje predvodi trener Branislav Lacmanović.

Slobodan Milanko u duelu sa hrvatskim fudbalerom

Podela bodova prvog i drugog tima

Posle meča veterana na scenu su stupili rezervni i prvi tim Orlova u dvomeču sa istim protivnikom u sklopu Premijer lige Južnih distrikta.

Nošen trijumfom veterana, rezervni tim Orlova takođe je slavio protiv Juniorsa sa 2:1, golovima Aleksandra Dragaša i Dražena Kužeta, koji je pritekao u pomoć rezervistima nakon het-trika u ranijem meču.

Iako “okrnjen“ zbog odsustva nekolicine igrača, malo je delilo prvi tim da izvuče remi s prvotimcima Juniorsa. Dugo je bilo 2:2, da bi u nadoknadi vremena nesrećno primili gol i izgubili sa 3:2.

Golove za naš tim su postigli Ljubislav Bogićević i Aleksandar Dragaš. Poraz za prvi tim Orlova nema veliku važnost, jer ostaju na vrhu tabele uz dve manje odigrane utakmice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here