Italijanski košarkaški trener Andrea Trinkijeri podneo je zahtev za raskid ugovora s Partizanom, javlja Tanjug.

Trinkijeri će otići iz kluba posle nepune dve godine pošto je došao početkom novembra 2018. i u jeku uspona ekipe koju je formirao, a kao klub u kojem će nastaviti karijeru, nezvanično se pominje Bajern iz Minhena.

Američka agencija koja zastupa Andreu Trinkijerija podnela je Partizanu zvaničan zahtev za raskid ugovora.

Italijanski stručnjak iskoristio je opciju u ugovoru da do 25. jula zatraži raskid saradnje.

Da podsetimo, vodio je Partizan do osvajanja Kupa 2019, koji je odbranjen i ove godine, a u regularnom delu ABA lige bio je prvoplasirani sa crno-belima.

Sezone su prekinute zbog pandemije korona virusa i u Evrokupu i u ABA ligi, a u oba takmičenja je srpski klub dobro stajao.

Trinkijeri je pre šest dana najavio ovakav scenario objavom na Tviteru kada je rekao da se vratio kući i napisao “nezaboravno vreme sa najboljim navijačima” uz fotografiju sa utakmice Partizana iz Arene.

Mnogi mediji i navijači su tada protumačili da se oprašta, ali je Italijan pokušavao da utvrdi svoju poziciju u pregovaranju u vezi sa platom pred novu sezonu.

Do dogovora po svemu sudeći nije došlo, mada su iz kluba verovali da u konkretnom trenutku Italijan nema mnogo opcija na raspolaganju.

Posle odlaska Trinkijerija, klupu crno-belih, prema nezvaničnim informacija, trebalo bi da preuzme Vlado Šćepanović, dosadašnji pomoćni trener kluba.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here