Z. Vicelarević
Sa prošlogodišnje Trojke iz bloka u Frankfurtu

U hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu u nedelju 16. jula održaće se Petrovdanski sabor. Sveta liturgija služiće se u 10 časova, a zatim će se u porti hrama održati humanitarna akcija Trojka iz bloka koju organizuje Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, ogranak za Nemačku sa sedištem u Nirnbergu u saradnji sa Pravoslavnom crkvenom opštinom Frankfurt.

– U nedelju, 16. jula, imamo Sabor petrovski, a sabor znači biti u zajednici, biti sa narodom svojim, a iznad svega znači biti sa Bogom. U našoj otadžbini imamo velike sabore, zborove oko crkava i manastira, a cilj naš je da i ovde u Frankfurtu taj duh oživi da bi i naša deca, koja se ovde rađaju, osetila duh otadžbine i time ojačali svoj srpski jezik kroz druženje, pesmu i igru oko svojih hramova. Pozivamo sve ljude, a posebno decu, da toga dana dođu na svetu službu, a po završetku liturgije da se družimo “ispod koša”, šutiranjem trojki bez bloka – rekao je za “Vesti” otac Neđeljko Đokić.

Humanitarni turnir u basketu i brzom šutiranju trojki je prošle godine bio jedan od najjačih turnira i po slobodnoj proceni kroz portu hrama prošlo je oko 600 ljudi. Tada je prijavljeno 182 učesnika od kojih je bilo 20 dece koja su revijalno ubacivala loptu u koš, a ove godine se očekuje još više učesnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here