Trudnica umrla jer su joj na operaciji uklonili pogrešan organ!

0

Nemar lekara ko[tao je trudnu Mariju de Hesus života  

 

Trudnica iz Velike Britanije platila je lekarski nemar životom nakon što joj je na operaciji umesto slepog creva uklonjen jajnik!

 

Marija de Hesus primljena je u bolnicu u Eseksu sa bolovima u stomaku 23. oktobra 2011 godine, javlja britanski Telegraf. Tada je bila u 21. nedelji trudnoće. Lekari su ustanovili da joj je upaljeno slepo crevo i poslali je na operaciju, no hirurg joj je uklonio desni jajnik.

 

Marija je nakon operacije poslata kući, no ponovo se s jakim bolovima vratila u bolnicu 7. novembra. Dva dana posle lekari su shvatili grešku. Dogovorili su novu operaciju, ali trudnica nije dočekala još jedan odlazak pod nož. Rodila je mrtvo dete i tri nedelje nakon porođaja preminula.

 

Obdukcijom je ustanovljeno da je smrt nastupila zbog otkazivanja organa koje je zahvatila sepsa. Otkriveno je i da je operaciju pokojnice obavljao hirurg-pripravnik bez obaveznog nadgledanja starijeg hirurga koji je trebao biti prisutan. Nakon što joj je tokom operacije otvoren abdomen, Marija je počela obilno krvariti. Hirurg-pripravnik mislio je da je pronašao slepo crijevo te ga je izvadio, no kasnije se ispostavilo da je to bio jajnik. Lekari su priznali grešku i trenutno čekaju izricanje kazne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here