Srbija će u martu pokušati da se domogne plasmana na EURO.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je posle remija 2:2 protiv Ukrajine govorio prednovinarima prilično staloženo, a odmah na startu je odbio da loše govori o pojednicima iz ekipe koji nisu pokazali kvalitet u poslednje dve utakmice kvalifikacija za EURO.
Neću da budem strog, ipak su to naši reprezentativci. Treba im dati šansu. Ovo je jedna od boljih utakmica kada je nagoveštaj u pitanju. Ostavio bih te momke da rade i napreduju, ostanu u tonusu forme do marta i da najveću grupu eksploatišemo za baraž.
Reprezentacija Srbije do baraža neće imati novo okupljanje, a Tumbaković je naveo da je FSS tu nemoćan.
– Ne postoji mogućnost da se okupimo pre toga. Drage volje bih da imam svakodnevno ekipu na raspolaganju. Tu su Savez i reprezentacija potpuno nemoćni. Ima samo tih pet termina godišnje i to je to – kazao je Tumbaković.
Selektor smatra da su igrači koji su u timu najbolji koje Srbija ima, a na pitanje da li je problem u veznom redu, odnosno sporosti, istakao je da bi teško mogao da nađe bolje fudbalere.
– Ne znam gde biste pronašli neke druge. Tražimo, istražujemo… Kad je svaki deo tima u pitanju. Srbija ovog momenta teško da ima nešto bolje.
Ukrajinske medije je zanimalo Tumbakovićevo mišljenje o reprezentaciji te zemlje, a on je rekao da ona nije slučajno prva u grupi i da ima lepu perspektivu na Evropskom prvenstvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here