Novi selektor naše fudbalske reprezentacije objavio na koga računa za sledeće dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dogodine, s Portugalijom 7. septembra na “Marakani” i s Luksemburgom u gostima tri dana zatim.

– Želimo da se u reprezentaciju vrati duh iz vremena dok je selektor bio Radomir Antić. Vratili smo igrače koji su neko vreme bili van tima dok ga je vodio Krstajić. Potrebna nam je najšira moguća podrška navijača i javnosti da bismo ujedinjeni postigli cilj, a to je da se posle dugo vremena plasiramo na Evropsko prvenstvo. Pomagaće mi Aleksandar Janković, Nikola Žigić i trener golmana Darko Belojević. Želja je bio i Zoran Mirković, ali on ima druge planove. Videćemo hoće li biti još imena u stručnom štabu – referisao je Tumbaković.

Na spisku su dva Zvezdina igrača, a ni jedan Partizanov. O tome selektor ima nedvosmisleni stav.

– Igrači Zvezde su pozvani jer su odlični na visokom novou takmičenja, što s Partizanovim nije slučaj.

O još dva igrača bundesligaških timova koji, za sada, nisu na spisku, a to su Marko Grujić (Herta) i Miloš Veljković (Verder).

– S njima nisam stigao da se vidim jer sam tek dva meseca na mestu selektora. Fizički nisam mogao da postignem i to. Ali, oni će sigurno u narednom periodu biti u reprezentaciji – rekao je Tumbaković, koji je nedavno u Nemačkoj razgovarao s Nastasićem, Kostićem, Gaćinovićem i mladim Joveljićem, novajlijom u Ajntrahtu, a za njega tek ima vremena.

O predstojećim mečevima.

– Svaka utakmica je delikatna. Imamo ih još pet, 15 bodova je u igri. Kontrolišemo situaciju, a tako se i ponašamo.

Srbija iz prve tri utakmice ima sve ishode. S Portugalijom je u Lisabonu bilo 1:1, protiv Ukrajine u Ljvovu pretpljen je krah s 5:0, a zatim je na Partizanovom stadionu savladana Litvanija s 4:1. Ukoliko se ne izbori za “Evro 2020” kroz kvalifikacije, naš tim će imati šansu i kroz finalni turnir C grupe Lige nacija potkraj marta iduće godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here