Turčin ubijao albansku decu

0

Policija traga za telom albanske devojčice Dženise Muje (Foto: Arhiva)
 

Ona je u Hanoveru nestala 7. septembra 2007. godine. Iako postoje indicije da je reč o seksualnom manijaku, Ibrahim je kao motiv zločina naveo mržnju prema Albancima. Policija nastoji da utvrdi prave motive, ali je činjenica da oba deteta potiču iz albanskih porodica.

 

Ni traga od tela

Policija sa psima označenu šumicu uporno pretražuju, a ostao je još jedan manji deo. Prema rečima stručnjaka, pretraga je otežana jer je leš verovatno duboko zakopan i već istrulio, pa psi nisu od pomoći.

Kao što su "Vesti" već pisale, Ibrahim B. je kao nevenečni suprug u Hanoveru živeo sa Dženisinom tetkom i s njom je imao dvoje dece. Zbog sumnje da je odgovoran za nestanak Dženise, on je 2007. godine proveo 42 dana u istražnom zatvoru, ali je zbog nedostatka dokaza pušten.

Zločinac je ubistvo priznao prvo zatvorenicima u Bilefeldu, a zatim je nacrtao skicu gde je leš zakopao. Kao mesto zločina označio je šumicu Galgenberg kod Vunstorfa. U blizini tog šumarka, na izlazu s autoputa A2, još 2007. nađeni su delovi Dženisne odeće.

Ekipa od 30 policajaca i šest specijalno obučenih pasa bezuspešno su ovih dana pretraživali označenu šumicu. Na dva mesta pronašli su kosti, ali, prema analizi sudskih lekara, one su životinjskog porekla. Potraga je zatim nastavljena.

 

Turčin ubijao decu sa Kosova

Saša Haring, advokat koji zastupa dvojicu zatvorenika kojima se Ibrahim poverio, kaže da Tučinovo priznanje napisano na sedam stranica deluje verodostojno. U javnom tužilaštvu u Hanoveru potvrdili su prijem pismenog priznanja. Prema rečima advokata Haringa, Dženisini roditelji Julijano i Lika Muja veoma su potreseni vešću da je njihova ćerka verovatno ubijena, a utehu i podršku pruža im porodica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here