Turiste slao u nedođiju

0

Bekpekeri u Kununari u Zapadnoj Australiji našli našli su se na meti tajanstvene osobe koja ih navede da krenu pogrešnim putem
 

Meštani su toliko zabrinuti da su u lokalnom hostelu u Kununari stavili obaveštenje u kome putnike pozivaju na oprez. Na obaveštenju stoji:

 

– Molimo vas da budete oprezni u slučaju čoveka između 25-35 godina, "farmera kauboja", koji se predstavlja pod imenom Džo Stert (moguće pravo ime mu je Džek). On se raspituje u lokalnim hostelima o putnicima koji bi radili na području Zapadne Australije ili Severne Teritorije. On nije onaj za koga se predstavlja.

 

Saobraćajna nesreća

Detalji o tome šta je tačno dovelo do nesreća nisu poznati, ali lokalni mediji izveštavaju o irskom državljaninu koji je vozio kola koja su se prevrnula više puta, nakon čega je 25-godišnji vozač zadobio ozbiljne povrede glave i leđa, a dve žene putnice imaju prelome kostiju. Osoblje u hostelu i vlasnik potvrdili su incident novinarima. Motivi nepoznatog "kauboja" su nepoznati.

Sedam putnika iz "Kimberli krok bekpekers" hostela za mlade u Kununari 12. juna otišlo je s njim za Hols Krik i u roku od 24 sata javljeno je da su nestali – on ih je poslao na različite lokacije na kojima nema puteva, a da nisu imali goriva.

– Završilo je tako što je pet osoba doživelo ozbiljne saobraćajne nesreće, posle čega su dve u kritičnom stanju upućene u bolnicu u Pertu. Ostalima je pružena pomoć zbog manjih povreda i ostali su bespomoćni u Hols Kriku, piše u obaveštenju i dalje kaže:

– Ko zna njegove namere, ali on nije osoba kojoj se može verovati. Moguće je da je iz Severne Teritorije i vara putnike koristeći ukradena vozila, lažne dokaze o identitetu i moguće da će se opet vratiti u Kununaru. Molimo da budete oprezni i ne prihvatate ponudu za rad na farmi od bilo koga ko dolazi u hostel, osim ako ne mogu da dokažu ko su.

U svom saopštenju, policija Zapadne Australije navela je da nije primila "ni jednu prijavu u vezi sa incidentima koji se pominje na letku sa upozorenjem ili u vezi sa osobom koja se pominje".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here