commons.wikimedia/Ozgurmulazimoglu
Alanja

Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu je u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem izrazio nadu da će turisti iz Srbije i ove godine letovati na turskom primorju.

Čavušoglu je naveo da će u Turskoj sredinom juna nastupiti relaksacija zabrane ulaska stranih državljana u tu zemlju, kako bi neometano počela turistička sezona.

Turski šef diplomatije je sa zadovoljstvom prihvatio poziv Dačića da poseti Srbiju nakon završetka izbornog procesa u Srbiji, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog visokog nivoa političkih odnosa dve zemlje, a ministri su se saglasili da je i u narednom periodu potrebno očuvati kontinuitet političkog dijaloga na visokom nivou.

Kao dokaz dobrih bilateralnih odnosa, sagovornici su izdvojili saradnju u toku pandemije koronavirusa, kada je Turska uputila medicinsku pomoć Srbiji, dok su istovremeno Vlada Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova organizovali repatrijacione letove za turske državljane koji su željeli da se vrate u svoju zemlju.

Dačić je još jednom zahvalio Turskoj za pomoć koja je upućena u teškim momentima borbe protiv širenja pandemije, i naglasio je da Srbija posmatra Tursku kao važnog političkog i ekonomskog partnera u regionu.

On je ponovio zainteresovanost Srbije za nove turske investicije, posebno u manje razvijenim delovima Srbije, istakao je da Srbija pridaje posebnu pažnju ekonomskoj saradnji, što je i preduslov za dalji razvoj celog regiona.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here