pixabay.com

Turska je danas optužila grupu zapadnih zemalja, koje su privremeno zatvorile konzulate u Istanbulu zbog zabrinutosti za bezbednost, da vode psihološki rat protiv Turske i pokušavaju da unište turističku industriju te zemlje.

Nemačka, Holandija, Britanija i Francuska su ove nedelje zatvorile svoje konzulate u gradu sa oko 16 miliona ljudi, naveo je AP.

Nemačka ambasada je navela rizik od mogućih uzvratnih napada nakon incidenata sa spaljivanjem Kurana u nekim evropskim zemljama.

SAD i druge zemlje izdale su upozorenja vezana za putovanja u Tursku pozivajući građane da budu oprezni. Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu izjavio je da su zatvaranje konzulata i upozorenja o putovanju, deo zapadne zavere da se spreči oporavak turskog turističkog sektora nakon pandemije korona virusa.

– Na dan kada smo proglasili naš cilj da (privučemo) 60 miliona turista, u vreme kada je stiglo 51,5 miliona turista i kada smo ostvarili 46 milijardi dolara prihoda od turizma, oni su bili na ivici da započnu novi psihološki rat (protiv) Turske – rekao je Sojlu.

On je kazao da je Turska ove godine izvela čak 60 operacija protiv Islamske države i uhapsila 95 osoba.

Prošle godine je blizu 2.000 osumnjičenih pripadnika ID uhapšeno u više od 1.000 operacija izvedenih protiv te grupe, rekao je Sojlu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here