EPA-EFE
Turska policija

Turske vlasti privele su 304 osobe za koje se sumnja da su povezane sa militantnom grupom Islamska država u operacijama u 32 oblasti, saopštio je danas turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja, dodajući da je većina osumnjičenih uhapšena u tri najveća grada te zemlje, Ankari, Istanbulu i Izmiru.

Osumnjičeni su uhapšeni u okviru “Operacije Heroji-34”, koja je, prema rečima turskog ministra unutrašnjih polsova, istovremeno sprovedena širom Turske.

– Zarad mira i jedinstva našeg naroda, nastavićemo našu bitku uz intenzivne napore naših bezbednosnih snaga – napisao je Jerlikaja u objavi na društvenoj mreži X, uz snimak na kome se vidi kako pripadnici turske policije ulaze u stanove i osumnjičene odvode u vozila.

Islamska država koja je kontrolisala jednu trećinu Iraka i Sirije na svom vrhuncu 2014. godine, i dalje predvodi pobunjeničke napade, navodi Rojters.

Islamska država odgovorna je za brojne napade širom Turske, uključujući i napad u noćnom klubu u Istanbulu 1. januara 2017. godine u kome je 39 ljudi stradalo.

Vlasti su pojačale operacije protiv Islamske države i kurdskih militanata poslednjih nedelja, nakon što je grupa kurdskih militanata detonirala bombu u blizini zgrada vlade u Ankari 1. oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here