EPA-EFE
Sirijski vojnici

“Oružane snage Turske likvidirale su još 51 sirijskog vojnika u Idlibu”, saopštilo je tursko Ministarstvo odbrane.

“Prema poslednjim podacima, u zoni Idlib likvidiran je još 51 sirijski vojnik, uništena su dva tenka, jedno skladište sa oružjem i jedan protivvazdušni sistem. Jedan tenk je zarobljen”, navodi se u saopštenju.

​U ponedeljak je Ministarstvo odbrane Turske saopštilo da je pet turskih vojnika poginulo, a pet ranjeno u granatiranju sirijske vojske na osmatračnicu u Idlibu. Kao odgovor na to, turske oružane snage pucale su na 115 ciljeva sirijske vojske i likvidirale 101 sirijskog vojnika.

Dana 3. februara u granatiranju sirijske vojske u Idlibu poginulo je osam turskih vojnika i civila. Kako je izjavio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, 76 sirijskih vojnika bili su žrtve turskog odgovora na ove napade.

Erdogan je takođe rekao da je pozvao ruskog kolegu Vladimira Putina da izvrši pritisak na sirijskog predsednika Bašara al Asada da sirijska armija prekine ofanzivu u provinciji Idlib i da se povuče sa turskih osmatračnica do kraja februara, zapretivši u suprotnom vojnim odgovorom.

2 COMMENTS

  1. Što se turčin povampirijo pa počeo i on ki amerka da osuzima tuče preti i to svima redom bili mogao da dobije po repu!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here