TV stanice direktno pod kontrolom Vlade Srbije

0

TV stanice su pretvorene u informativno-propagandne servise SNS-a: Jovo Bakić
 

"Moglo je da bude i oštrijih formulacija, jer je stanje blizu katastrofalnog. U vreme Miloševića, gotovo uvek je postojala neka televizijska stanica koja je bila potpuno slobodna. Danas nema takve stanice, a koja ima nacionalnu frekvenciju. Sada su sve direktno pod kontrolom Vlade Srbije", rekao je Bakić za agenciju Beta.

 

On je istakao da su sve televizijske stanice pod kontrolom, bez obzira da li su u privatnom vlasništvu, jer Vlada Srbije ima uticaj na oglašivače.

 

"Tako da su stanice pretvorene u informativno-propagandne servise vladajuće stranke, odnosno Srpske napredne stranke", dodao je sociolog.

 

On je kazao da problemi koji su uočeni u izveštaju Evropske komisije realno i postoje, kao što je problem usklađivanja spoljne politike Ukrajine u kome Srbija ima "realne teškoće da se uskladi sa Evropskom unijom".

 

Olja Bećković ekskluzivno za ”Vesti”: Ovo je gore od 90-ih

 

"Srbija u ovom trenutku mora da brani svoje pravo za opstanak, jer kada bi odmah uskladila svoju politiku, to bi se veoma negativno odrazilo na ionako jadno privredno stanje u zemlji", naveo je profesor Filozofskog fakulteta.

 

Komentarišući da je prema izveštaju nezaposlenost dostigla stopu od 20 odsto radno sposobnog stanovništva, Bakić je kazao da ne treba imati iluzije da će se to brzo rešiti i podsetio da ona nikada nije bila manje od 14 odsto.

 

"Svaka nezaposlenost koja je iznad 20 odsto je katastrofalna, a taj procenat varira", objasnio je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here